Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două subalterne ale primarului Capitalei, cu fals în declaraţii

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Moldova
Abonare
Două angajate ale Primăriei Chişinău riscă amendă sau închisoare pentru fals în declaraţii.

CHIŞINĂU, 13 iul – Sputnik. Procuratura va examina dosarele a două angajate de la Primăria Chişinău, acuzate de încălcarea regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii. Este vorba de Veronica Herța, directorul Direcției generale finanțe şi Diana Gurschi, șefa Direcției asistență juridică.

Constatările au fost făcute de Comisia Naţională de Integritate (CNI).

Herța a încălcat regimul juridic al declarării veniturilor și proprietății prin nedeclararea unui venit de peste 2.000 de lei, a două terenuri pentru construcții, a opt terenuri agricole, a trei construcții accesorii, a unui mijloc de transport și a cinci conturi bancare.

Gurschi nu a indicat în declarația cu privire la venituri și proprietate pentru anul 2013 cota-parte de o pătrime din casa de locuit și din cele trei construcții accesorii și un cont bancar. Totodată, în acest caz, s-a stabilit o diferență vădită dintre veniturile obținute și proprietatea dobândită de către Gurschi în aceeași perioadă, în mărime de aproximativ 23 de mii de lei. Diferenţa nu a putut fi justificată prin documente.

CNI a trimis dosarele celor două la Procuratura Generală. Pentru fals în declaraţii, Codul penal prevede amendă în mărime de până la 12 mii lei sau închisoare de până la 1 an cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Fluxul de știri
0