Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Acum 20 de ani, Republica Moldova a aderat la Consiliul Europei

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaУчастие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ
Участие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ - Sputnik Moldova
Abonare
La 13 iulie 1995, Republica Moldova a aderat la Consiliul Europei.

CHIŞINĂU, 13 iul – Sputnik. Vineri, cu ocazia aniversării a 20-a de la adresarea ţării noastre la Consiliul Europei, premierul interimar, Natalia Gherman, a subliniat într-un mesaj că „parteneriatul cu Consiliul Europei s-a dovedit a fi unul extrem de important în procesul de construire a tinerei noastre democraţii”, transmite Sputnik Moldova.

Potrivit Nataliei Gherman, „multe dintre reformele şi realizările din Republica Moldova au fost posibile exclusiv datorită sprijinului şi expertizei Consiliului Europei”.

Premierul interimar a menţionat că „obiectivul nostru cel mai important rămâne trecerea la etapa de post-monitorizare a Republicii Moldova de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei”.

Cu prilejul împlinirii celor 20de ani de la aderarea la Consiliul Europei, la Chişinău a fost lansat un timbru poştal aniversar.

Fluxul de știri
0