Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape 1000 arme de foc au fost ridicate de poliţie în jumătate de an

© Sputnik / Rodion Procapistol
pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția continuă acțiunile de control şi supraveghere privind circulaţia armelor individuale din posesia persoanelor fizice şi juridice.

CHIŞINĂU, 13 iul – Sputnik. De la începutul anului, pe teritoriul ţării au fost înregistrate 22de  infracţiuni cu aplicarea armelor de foc.  

Pistol - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Focuri de armă în sectorul Botanica al Capitalei

Potrivit statisticii poliţiei, pe parcursul aceleiaşi perioade, ca urmare a activităţilor de prevenire, au fost documentate 74 de infracţiuni privind purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea ilegală a armelor de foc şi muniţiilor.

În rezultatul măsurilor întreprinse de poliţie, în prima jumătate a anului curent au fost întocmite 1 966 de procese-verbale contravenţionale pentru înstrăinarea ilegală a armelor individuale, încălcarea regulilor de deţinere şi port a armei, încălcarea regulilor de reînregistrare a armelor, tragerea din arma de foc în locurile populate sau nerezervate pentru aceasta.

Urmare a încălcărilor documentate, au fost ridicat 915 arme de foc. În paralel, au fost ridicate 1 555 de muniţii de diferit calibru şi  99 de grenade.

Fluxul de știri
0