Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tsipras: Vom continua să luptăm pentru a întoarce suveranitatea

© Sputnik / RTAlexis Tsipras
Alexis Tsipras - Sputnik Moldova
Abonare
Tsipras: problema ieşirii Greciei din zona euro a rămas în trecut.

CHIŞINĂU, 13 iul – Sputnik.  Grecia a luptat până la capăt pentru acordul cu creditorii, care va permite ţării să se pună pe picioare, iar riscul ca Grecia să rămână în afara zonei euro a rămas în trecut, a declarat prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, după încheierea summit-ului şefilor de state ale zonei euro.

Yunanistan Bayrağı - Sputnik Moldova
Grecia rămâne în zona euro

„Decizia păstrează pentru Grecia condiţiile stabilităţii financiare şi conţine condiţia refacerii economiei”, a spus Tsipras.

„Realizarea acordului va fi grea. Măsurile vor produce inevitabil tendinţe de criză. Pachetul de dezvoltare însă, restructurarea datoriei şi finanţarea în următorii trei ani vor crea pentru investitori senzaţia că Grexit-ul a rămas în trecut”, a declarat premierul.

Potrivit lui, acordul este unul dificil, dar s-a reuşit evitarea transmiterii proprietăţii de stat în afara ţării, strangularea financiară şi prăbuşirea sistemului financiar.

„Vom continua să luptăm pentru a ne întoarce suveranitatea naţională pierdută. Eu consider că majoritatea oamenilor susţin aceste eforturi, pentru a putea reveni la creştere”, a spus Tsipras.

Potrivit lui, pentru a duce totul la bin sfârşit, va fi trebui dusă o luptă la fel de dură.

Fluxul de știri
0