Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape 400 de cazuri de salmoneloză de la începutul anului

© Sputnik / Eleonora ChernayaBlood ampul
Blood ampul - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada estivală, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Salmonella este în creștere.

CHIŞINĂU, 13 iu – Sputnik.  Potrivit medicilor, în primele şase luni ale anului, din şase focare de boli diareice acute înregistrate, cinci au fost provocate de bacteria Salmonella.

medicina - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Copiii de la grădiniţa din Briceni au fost infectaţi cu Salmonella

“Aceasta este o infecție intestinală care apare ca urmare a încălcării regimului de alimentație. Cele mai multe persoane s-au îmbolnăvit din cauza consumului de ouă de găină, de rață și de prepeliță”, a declarat pentru Studio „Sputnik-Moldova” șefa secției terapie intensivă din cadrul Spitalului “Toma Ciorbă”, Galina Chiriacov.

Potrivit sursei, “acum în această secție sunt internate 40 de persoane cu infecție intestinală”.

Șefa Centrului de Supraveghere și Controlul Bolilor Transmisibile, Natalia Caterinciuc, a precizat pentru Studio „Sputnik-Moldova” că, “doar în prima jumătate a anului, pe întreg teritoriul ţării au fost înregistrate 368 de cazuri de salmoneloză, cu 91 de cazuri mai puține comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut”.

"În toate cazurile de îmbolnăvire cu Salmonella, ca factor de transmitere au servit produsele alimentare, fie că au fost contaminate primar, sau secundar în procesul de pregătire, de păstrare de transportare a produselor alimentare”, a declarat Caterinciuc.

 

Fluxul de știri
0