Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Schultz: astăzi proiectul european este într-o situație dificilă

© Flickr / Parti socialisteМартин Шульц
Мартин Шульц - Sputnik Moldova
Abonare
În UE, toate așteptările sunt îndreptate spre summitul de la Bruxelles cu privire la problema Greciei.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Șeful Parlamentului European, Martin Schultz, nu exclude un sfârșit  trist pentru zona euro, transmite RIA Novosti, cu trimitere la agenția Reuters.

În capitala Belgiei, de mai mult de 15 ore, cu întreruperi, are loc summitul liderilor din țările UE cu privire la problema Greciei.

”Astăzi, proiectul european se află într-o situație dificilă”, a declarat Schultz. ”La Bruxelles toți sunt în așteptare, iar zona euro poate să se rupă în mai multe părți”.

În ajun, cancelarul Germaniei, președintele Franței, Șeful Consiliului European și prim-ministrul Greciei au prezentat un proiect de compromis privind rezolvarea problemei datoriilor Greciei.

O sursă de la Parlamentul European a comunicat, luni, pentru RIA Novosti, că liderii țărilor UE nu au susținut propunerea șefului Ministerului de Finanțe al Germaniei cu privire la ieșire temporară, pentru cinci ani, a Greciei din blocul valutar, dacă nu va fi găsit un compromis cu privire la credite.

Fluxul de știri
0