Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Preşedintele unei asociaţii de locatari a cerut mită 125 mii de lei

© Sputnikcasa дом
casa дом - Sputnik Moldova
Abonare
Şefa unei Asociaţii de locatari din Cricova şi soţul acesteia, prinşi cu un comision de 125 000 de lei.

CHIŞINĂU, 13 iul – Sputnik. Şefa unei Asociaţii de locatari din orăşelul Cricova şi soţul acesteia au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Cei doi sunt bănuiţi de luare de mită. 

Aceştia ar fi cerut un comision de 125 de mii de lei de la o companie care urma să efectueze lucrări de construcţie într-un bloc. Potrivit contractului, agentul economic trebuia să tencuiască faţada imobilului pentru o sumă de 700 de mii de lei.

Sub controlul ofiţerilor şi procurorilor anticorupţie, reprezentantul companiei de construcţie a transmis în trei tranşe suma estorcată.

Cei doi complici au fost reţinuţi în flagrant, după ce au primit 62 de mii de lei. Alte sume de 2.300 de dolari şi 1.000 de dolari au fost transmise anterior în două tranşe. Toţi banii, inclusiv cei transmişi în timpul livrărilor de control, au fost găsiţi în urma percheziţiei la domiciliul bănuiţilor.

Soţii se află acum în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o amendă în mărime de până la 120 000 de lei sau închisoare de la 3 la 10 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

Fluxul de știri
0