Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pușcărie pentru exploatare prin muncă

© SputnikГенеральная прокуратура
Генеральная прокуратура - Sputnik Moldova
Abonare
Un cuplu din Ungheni a obligat şapte concetăţeni să muncească fără plată, timp de mai multe luni, în regiunile Lipeţk şi Voronej.

CHIŞINĂU, 13 iul – Sputnik. Procuratura informează că un cuplu din Ungheni a fost condamnat recent la închisoare pentru traficarea a şapte cetăţeni ai Republicii Moldova în scopul exploatării lor prin muncă în Rusia.

Potrivit procuraturii, în perioada anilor 2012 – 2014, inculpatul împreună şi concubina sa au recrutat şapte moldoveni, cărora le-au promis că vor fi angajaţi cu salarii decente în Federaţia Rusă. Victimelor au ajuns în regiunile Lipeţk şi Voronej. La destinaţie, sub pretextul punerii la evidenţă şi perfectării documentelor, inculpaţii le-au confiscat victimelor paşapoartele, lipsindu-i de posibilitatea de a întrerupe relaţiile de muncă. Victimele au fost obligate să îndeplinească diverse lucrări agricole timp de mai multe luni, fără a fi remunerate, fiindu-le asigurate doar condiţii minime de trai. Potrivit estimărilor făcute de procurori, victimelor li s-ar fi cuvenit pentru munca prestată, în total, circa 77 de mii de lei.

Procurorii au mai stabilit că pe parcursul anului trecut inculpatul a cultivat ilegal în gospodăria sa cânepă, fără scop de înstrăinare.

Pentru comiterea traficului de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă, inculpatul şi concubina sa au fost condamnaţi la 8 şi, respectiv, 7 ani închisoare, iar pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, fără scop de înstrăinare, instanţa le-a aplicat amenzi de 4 mii de lei.

Fluxul de știri
0