Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

OCS nu intenționează să se transforme într-un bloc militar-politic

© Фотохост-агентство / Accesați arhiva multimediaСовместное фотографирование глав государств-членов ШОС, глав государств и правительств стран-наблюдателей в ШОС и глав делегаций международных организаций
Совместное фотографирование глав государств-членов ШОС, глав государств и правительств стран-наблюдателей в ШОС и глав делегаций международных организаций - Sputnik Moldova
Abonare
Strategia de dezvoltare a organizației până în anul 2015 prevede perfecționarea ei ca structură regională cu multiple profiluri.

 

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Țările OCS (Organizația de Cooperare de la Shanghai) intenționează să dezvolte această structură fără a forma un bloc militar-politic, se spune în strategia de dezvoltare a OCS până în anul 2015, adoptată vineri la summit-ul de la Ufa.

”Statele-membre își propun drept scopuri principale pentru această perioadă următoarele: … perfecționarea OCS ca organizație regională cu multiple profiluri care nu presupune formarea unui bloc militar-politic sau a unei asociații de integrare economică cu formarea unor instituții de conducere supranaționale”, se menționează în documentul citat de RIA Novosti.

 

Fluxul de știri
0