Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputaţii vor să înlesnească activitatea farmaciilor în sate

© Sputnik / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaРабота государственной аптеки во Владивостоке
Работа государственной аптеки во Владивостоке - Sputnik Moldova
Abonare
„Accesul mai mare la medicamente în mediul rural este scopul unei noi iniţiative a deputaţilor Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie”, a anunţat serviciul de presă al legislativului într-un comunicat.

CHIŞINĂU, 10 iul – Sputnik. Potrivit comunicatului, deputaţii Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, care fac parte din diferite fracţiuni parlamentare, au lansat o iniţiativă legislativă care va permite înlesnirea accesului populaţiei la medicamente, inclusiv la cele compensate. Proiectul de lege prevede completarea articolului 295 din Codul Fiscal al Republicii Moldova în vederea instituirii unor facilităţi sub formă de scutire de unele taxe locale pentru farmaciile din mediul rural, transmite Sputnik Moldova.

„În opinia deputaţilor, această prevedere va contribui la crearea condițiilor pentru asigurarea sustenabilităţii şi susţinerea dezvoltării farmaciilor în mediul rural”, notează sursa. „În condiţiile în care statul nu are posibilităţi pentru dezvoltarea farmaciilor comunitare, este binevenită susţinerea iniţiativei private în acest domeniu prin acordarea anumitor facilităţi pentru deschiderea farmaciilor în mediul rural, fapt ce va permite majorarea accesului populaţiei la medicamente, inclusiv la cele compensate”, se menţionează în nota informativă a proiectului de lege.

Sursa a precizat că în prezent farmaciile în mediul rural achită taxe locale ce variază între 3500 şi 5000 de lei.

Fluxul de știri
0