Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kievul a interzis intrarea în Crimeea prin Ucraina

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Accesați arhiva multimediaГурзуф на южном берегу Крыма
Гурзуф на южном берегу Крыма - Sputnik Moldova
Abonare
Străinii pot ajunge pe peninsulă doar dacă deţin un permis special

CHIŞINĂU, 10 iul – Sputnik. Dorinţa de a se odihni în Crimeea nu este un motiv pentru ca cetăţenii străini să ajungă acolo de pe teritoriul Ucrainei, a declarat secretarul de presă al Serviciului de Stat pentru Migraţie al ţării, Serghei Guniko. O hotărâre în acest sens a guvernului ucrainean permite intrarea pe teritoriul peninsulei doar în baza unui permis special.

Străinii pot obţine aceste permise doar în anumite condiţii, de exemplu atunci când au membri ai familiei care locuiesc în Crimeea, fapt care trebuie să fie dovedit documentat de organele de stat ale Ucrainei. De asemenea, în cazul decesului rudelor apropiate care locuiau în această regiune sau dacă au morminte ale acestora pe teritoriul Crimeii. Permisul mai poate fi obţinut, de asemenea, prin acordul MAE, şi în cazul deţinerii dreptului de proprietate asupra unor imobile în peninsulă.

Fluxul de știri
0