Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Indicele producţiei industriale a crescut cu 5,5%

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaЗавод
Завод - Sputnik Moldova
Abonare
Volumul producţiei industriale a înregistrat o creştere de 5,5% în lunile ianuarie-mai.

CHIŞINĂU, 10 iul – Sputnik.  În cinci luni ale anului în curs, indicele producţiei industriale a crescut cu 5,5%, faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Conform datelor prezentate de Biroul Naţional de Statistică, în luna mai, faţă de mai anul trecut, acest indice a marcat o majorare cu 1,9%.

Industria extractivă  a înregistrat o creştere a volumului producţiei cu 0,4%, iar cea prelucrătoare — cu 5,9%.

În ianuarie-mai, industria alimentară în ansamblu a înregistrat o creştere a volumului producţiei cu 8 la sută. Volumul de producţie a crescut în special la activităţile prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor – cu 33,2%, fabricarea uleiurilor şi grăsimilor vegetale şi animale – cu 19,9%, producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice – cu 17,0%, fabricarea pâinii– cu 8,0%.

În acelaşi timp, s-au înregistrat reduceri ale volumului de producţie la distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice – cu 46,8%,  prelucrarea şi conservarea peştelui – cu 31,7%, fabricarea produselor de tutun – cu 81,9%.

Sectorul energetic a înregistrat o creştere a volumului producţiei de 8,4%.

Fluxul de știri
0