Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 10 mii de amenzi aplicate pentru parcarea neregulamentară

Abonare
Zeci de șoferi sunt sancționați zilnic pentru că își lasă vehiculele să staţioneze în locuri interzise.

CHIŞINĂU, 10 iul – Sputnik. Cele mai multe nereguli constatate de polițiștii de patrulare sunt oprirea și staționarea pe trotuare, în stațiile mijloacelor de transport în comun sau chiar pe trecerea de pietoni.

De la începutul anului, peste 10 mii de șoferi au fost amendați pentru nerespectarea acestor norme. Zeci de mașini sunt abandonate pe trotuare, pe benzile de circulație și pistele pentru bicicliști, blocând circulația în orașe.

În scopul fluidizării traficului, dar și pentru a-­i determina pe șoferi să respecte regulile de oprire și staționare, polițiștii de patrulare și cei care monitorizează traficul rutier în regim on-line, avertizează  și sancționează șoferii care încalcă legislația.

Astfel, de la începutul  anului, au fost aplicate 1425 de avertismente și 10 478 de amenzi pentru staționări neregulamentare și perturbarea circulației.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să respecte rigorile legislației în vigoare, să manifeste un comportament adecvat și respectuos față de ceilalți participanți la traficul rutier.

Şoferii care vor încălca normele rutiere cu privire la oprirea, staționarea și parcarea în locuri interzise riscă să fie sancționați cu amendă de la 100 la 200 lei cu aplicarea a 2 puncte de penalizare, iar cei care vor crea obstacole în circulația rutieră vor suporta amenzi de până la 2. 000 de lei.

Fluxul de știri
0