Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi funcţionari riscă puşcărie pentru tăinuirea averii

© Sputnikpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au iniţiat două cauze penale pentru fals în declaraţiile de avere.

CHIŞINĂU, 10 iul – Sputnik. Procurorii au iniţiat două cauze penale în privinţa viceprimarului oraşului Soroca şi fostului director al Întreprinderii de Stat pentru silvicultură Bălţi. Oamenii legii îi bănuiesc pe cei doi de fals în declaraţii. 

Temei pentru începerea urmăririi penale au servit sesizările Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) privind neconcordanţele şi omisiunile din declaraţiile de avere şi venituri ale celor două persoane cu funcţii de conducere.

Potrivit constatărilor CNI, ar fi fost stabilite discrepanţe dintre starea de fapt şi datele din declaraţiile depuse de către cei doi pentru anul 2013, care nu şi-ar fi declarat toate veniturile obţinute şi bunurile mobile şi imobile deţinute în proprietate pe parcursul anului 2013.

De la începutul acestui an, în baza materialelor parvenite de la CNI, procurorii au iniţiat urmărirea penală în 12 cauze.

Pentru fals în declaraţii, legislaţia prevede amendă în mărime de până la 12.000 lei sau închisoare de până la 1 an, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani

Fluxul de știri
0