Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Experţi: concluzia FMI este că Rusia a făcut faţă crizei

© Sputnik / Grigoriy SisoevРабочая встреча президента России Владимира Путина с руководителями крупнейших иностранных компаний и деловых ассоциаций
Рабочая встреча президента России Владимира Путина с руководителями крупнейших иностранных компаний и деловых ассоциаций - Sputnik Moldova
Abonare
Experţii agenţiei „Alpari” subliniază, comentând prognozele FMI referitoare la evoluţiile din economia rusă, că ţara a reuşit să facă faţă crizei.

CHIŞINĂU, 10 iul – Sputnik. Sursa aminteşte că FMI a revizuit pozitiv pronosticul privind PIB-ul rusesc în 2015. Acesta s-a redus în aprilie curent cu 3,4 la sută, faţă de 3,8% cât a fost prevăzut anterior. FMI şi-a schimbat şi previziunile referitoare la evoluţia acestui indicator în 2016, anticipând o îmbunătăţire cu plus 0,2 la sută, chiar dacă anterior prognozase o scădere cu 1,1 la sută.

Pe de altă parte, Banca Mondială prevede o descreştere economică în acest an în Rusia, cu 3,8 la sută, iar în 2016 – cu 0,1 la sută.

Potrivit „Alpari”, este vorba despre o stagnare pe termen scurt, dar nicidecum de o criză a economiei Rusiei. Singurul an în care s-a produs un declin este anul curent, iar în 2016 experţii aşteaptă o relansare.

Concluzia experţilor este că Rusia a suportat relativ uşor ieftinirea repetată a petrolului, dar şi regimul sancţiunilor. Datele statistice invocate de aceştia arată că piaţa rusească de capital are un impact redus asupra sectorului real al economiei, precum şi asupra încrederii consumatorilor.

Fluxul de știri
0