Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iurie Ciocan: urmează validarea CMC, fără renumărarea voturilor

© Sputnik / Captură transmisiune CECIurie Ciocan
Iurie Ciocan - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Bălţi, care a examinat în fond dosarul privind alegerile consilierilor locali în Consiliul Municipal Chişinău, a respins cererea de renumărare a voturilor depusă de PSRM şi a remis dosarul către Judecătoria Centru pentru validarea mandatelor consilierilor capitalei.

CHIŞINĂU, 9 iul – Sputnik. Voturile pentru Consiliul Municipal Chişinău nu vor fi renumărate, a declarat pentru Sputnik Moldova preşedintele CEC, Iurie Ciocan.

O decizie în acest sens a pronunţat joi Curtea de Apel Bălţi. Iurie Ciocan a precizat că după ce prima instanţă, Judecătoria sectorului Centru din capitală, a dispus printr-o încheiere renumărarea voturilor pentru CMC, Consiliul electoral de circumscripţie Chişinău a contestat acest act judecătoresc la Curtea de Apel Chişinău. Reprezentantul PSRM a cerut recuzarea tuturor judecătorilor de la această instanţă şi dosarul a fost transmis spre examinare Curţii de Apel Bălţi. Această instanţă a examinat cauza în fond, a casat hotărârea primei instanţe (Judecătoria Centru din capitală), inclusiv încheiere de renumărare a voturilor şi a remis spre rejudecare dosarul către instanţa de fond. Aceasta urmează deja să se pronunţe doar în legătură cu solicitarea Consiliului electoral de circumscripţie Chişinău privind validarea mandatelor consilierilor municipali ai capitalei, a explicat pentru Sputnik Moldova preşedintele CEC, Iurie Ciocan.

 

Fluxul de știri
0