Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Karasin: FR contează pe o nouă întâlnire în formatul „5+2”

© Sputnik / Maxim Blinov / Accesați arhiva multimediaBuilding of the Russian Ministry of Foreign Affairs
Building of the Russian Ministry of Foreign Affairs - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al FR, Grigori Karasin, a declarat că Rusia va depune toate eforturile pentru reluarea dialogului în formatul „5+2” în problema transnistreană.

CHIŞINĂU, 9 iul – Sputnik. Moscova contează pe desfăşurarea unei noi întâlniri în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană şi este gata să lucreze în format bilateral cu Kievul pentru îndeplinirea acestei sarcini, a declarat Karasin pentru RIA Novosti.
„Acordăm o atenţie aparte creării condiţiilor pentru reluarea procesul politic în aşa-numitul format „cinci plus doi”, unde noi şi Ucraina suntem mediatori şi garanţi. Aceasta este, de asemenea, o temă pentru eforturile bilaterale, multilaterale, şi noi vom continua aceste eforturi. Noi sperăm că ea (întâlnirea) va avea loc şi vom acţiona în această direcţie”, — a spus viceministrul rus de externe.
La procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană participă Moldova şi Transnistria, ca părţi ale conflictului, Rusia, Ucraina şi OSCE – ca mediatori, Uniunea Europeană şi SUA – în calitate de observatori. Ultima întâlnire în formatul „5+2” a avut loc în luna aprilie a acestui an, la Viena. OSCE propune desfăşurarea următoarei runde de negocieri în toamnă, la Belgrad.

Fluxul de știri
0