Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Karasin: FR speră la o poziție mai flexibilă a RM față de pacificatori

© Sputnik / Sergei Kuznetsov / Accesați arhiva multimediaУчения Оперативной группы российских войск в Приднестровье
Учения Оперативной группы российских войск в Приднестровье - Sputnik Moldova
Abonare
„Avem impresia că partea moldavă a înțeles îngrijorarea noastră și a dat dovadă de solicitudine față de afirmațiile noastre cu privire la situația complicată din Transnistria”, a spus ministrul adjunct de externe al FR.

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Rusia contează pe o poziție mai constructivă și mai flexibilă a Moldovei în chestiunea privind situația pacificatorilor ruși în Transnistria, a declarat pentru RIA Novosti Grigori Karasin, secretar de stat, ministru adjunct al MAE al FR.

La începutul lunii iunie, Ucraina a denunțat un șir de acorduri militare cu Rusia, inclusiv cel cu privire la tranzitarea teritoriului ucrainean de către militarii ruși aflați în Transnistria.

„Nu demult am discutat foarte amănunțit toate problemele legate de situația din Transnistria și din zonă cu Victor Osipov, vicepremierul Moldovei (pentru reintegrare), care a sosit la Moscova și a avut o întrevedere cu Dmitri Rogozin. A fost și la noi, la MAE. I-am adus la cunoștință toate preocupările noastre ce țin de Transnistria, de operațiunea noastră de pacificare și un șir de alte aspecte”, a spus Karasin.

Potrivit acestuia, partea moldavă a înțeles îngrijorarea Moscovei și a dat dovadă de solicitudine în contextul situației complicate din Transnistria.

„Noi contăm pe faptul că poziția va fi cu mult mai constructivă și mai flexibilă, ținând cont de faptul că Moldova așa și nu are încă guvern, ţinând cont de faptul că dinspre Ucraina spiritele continuă să fie încinse. Într-un cuvânt, partenerii noștri din Transnistria se află într-o situație foarte complicată”, a adăugat Karasin.

Fluxul de știri
0