Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputaţi germani în Parlamentul Moldovei

© Sputnik / Parlamentul RM parlament
parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de parlamentari din Bundestagul german s-a interesat de activitatea specială de investigaţii în RM şi controlul parlamentar.

CHIŞINĂU, 9 iul – Sputnik. Deputații din Comisia securitate națională, apărare și ordine publică au avut o întrevedere cu un grup de parlamentari din Bundestagul german.

Delegația Bundestagului efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova, cu scopul de a se informa despre activitatea specială de investigație și controlul parlamentar. La întrevedere a fost prezent și ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz.

Deputaţii moldoveni au făcut o trecere în revistă a prevederilor legale care se referă la activitatea specială de investigaţii în Moldova, controlul parlamentar şi rolul diferitor instituţii de stat.

Deputații s-au referit și la activitatea Serviciului de Informații și Securitate, considerat a fi un instrument suplimentar de control și garanții. Parlamentarii au menționat că progresul tehnologic, în anumite cazuri, plasează serviciile de securitate în inferioritate, deoarece există alte instituții care, cu ajutorul tehnologiilor avansate, efectuează un complex mult mai mare de măsuri de investigație.

Deputații au specificat, de asemenea, că serviciile de investigație sunt deosebit de necesare pentru securitatea unei țări, dar desfășurarea lor nu trebuie să admită încălcarea drepturilor omului.

Fluxul de știri
0