Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

117 artişti ruşi, care reprezintă o „ameninţare” pentru Ucraina

© Sputnik / Aleksei FurmanKyjev
Kyjev - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Culturii al Ucrainei a întocmit o listă din 117 artişti ruşi care, potrivit funcţionarilor ucraineni, reprezintă o „ameninţare pentru securitatea naţională”, se anunţă pe site-ul ministerului ucrainean.

CHIŞINĂU, 9 iul – Sputnik. „Ministerul Culturii a transmis organelor de resort numele a 117 artişti care, conform opiniei noastre, reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională. SSU (Serviciul de Securitate al Ucrainei) desfăşoară investigaţiile şi transmite materialele în judecată, iar decizia instanţei constituie temeiul pentru includerea în această listă”, afirmă vice-ministrul culturii, Yuri Zubco, citat de site-ul instituţiei, potrivit RIA Novosti.

Pentru îndeplinirea legii „cu privire la introducerea modificărilor în unele legi ale Ucrainei, în privinţa protecţiei spaţiului informaţional tele-radio al Ucrainei”, Ministerul Culturii al Ucrainei a alcătuit lista persoanelor care, potrivit autorităţilor ucrainene, reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională a ţării, mai precizează sursa.

Fluxul de știri
0