Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul director de la „Moldsilva”, condamnat la 6 ani de închisoare

© Sputnikpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, fostul director al Agenţiei „Moldsilva”, Gheorghe Vdovîi, va sta 6 ani la închisoare.

CHIŞINĂU, 9 iul – Sputnik. Fostul director general al Agenţiei de stat „Moldsilva” a fost condamnat la 6 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 3 ani. Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria Buiucani, după ce Procuratura Anticorupţie a demonstrat vinovăţia acestuia în depăşirea atribuţiilor de serviciu soldată cu urmări grave.

În noiembrie 2010, inculpatul care deţinea pe atunci funcţia de director general al Agenţiei „Moldsilva” a emis un ordin privind asigurarea angajaţilor ramurii silvice cu spaţiu locativ, alocând în acest scop un sector cu suprafaţa de 7,8 ha din cadrul trupului de pădure „Aeroport” al ocolului silvic Durleşti.

De asemenea, inculpatul a dispus ca directorul Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice să organizeze şi să desfăşoare lucrările de proiectare a organizării interioare a teritoriului pentru viitorul complex locativ. 

Astfel, în intervalul anilor 2011 — 2012, pentru executarea ordinului, ÎS „Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice” a achitat 121 de mii de lei pentru lucrările topografogeodezice şi prospecţiuni inginero-geologice efectuate la obiectul denumit „Cartier locativ din Băcioi”. Bugetul  statului a fost prejudiciat în proporţii deosebit de mari.

Fluxul de știri
0