Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Săptămâna viitoare începe admiterea în colegii

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaExamen, Экзамен
Examen, Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost făcute publice planurile de admitere în colegii.

CHIŞINĂU, 9 iul – Sputnik. Admiterea în colegii va începe pe data de 16 iulie, concomitent cu admiterea în licee. Pentru cele 80 de programe de formare din colegii a fost rezervat un plan de admitere de 9065 de locuri, dintre care 4309 sunt cu finanțare bugetară, iar celelalte — cu finanțare pe bază de contract.  

Сдача экзамена - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rezultatele contestaţiilor la BAC: rata de promovare a crescut cu 1 %

Cele mai multe locuri – 1161, au fost repartizate pentru medicina generală. Alte 670 — pentru specialitățile transport auto, 505 — pentru informatică, 485 – pentru  contabilitate, 271 – pentru pedagogie preșcolară, iar 250 – pentru asistența socială.  

În cazul colegiilor, candidații au dreptul să participe la concursul de admitere concomitent la trei specialități, în cadrul aceleeași instituții de învățământ, dar pot fi înmatriculați numai la o singură specialitate din cele pentru care au optat.

Admiterea în colegii se va încheia pe data de 8 august. Rezultatele  vor fi afișate până la 10 august. În perioada 11-13 august se va desfășura concursul repetat pentru locurile rămase neacoperite, iar rezultatele finale vor fi anunțate până la 15 august. 

Fluxul de știri
0