Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Renzi: summit-ul ţărilor UE privind Grecia va avea loc duminică

© La UEФлаги Евросоюза
Флаги Евросоюза - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Greciei este îndemnat să vină cu „o propunere sănătoasă”.

CHIŞINĂU, 8 iul – Sputnik. Summit-ul liderilor tuturor ţărilor UE, la care va fi discutată chestiunea Greciei, se va desfăşura duminică, a anunţat marţi prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi, informează Sputnik Moldova, cu referire la RIA Novosti.

Канцлер Германии Ангела Меркель на саммите стран G7 в Брюсселе - Sputnik Moldova
Merkel: la summit s-a discutat un nou program de ajutor pentru Grecia

„Duminică va avea loc şedinţa Consiliului European, dar la aceasta vor participa liderii tuturor celor 28 de ţări ale Uniunii Europene”, a declarat Renzi.

Premierul italian a adăugat că acum „mingea se află pe terenul guvernului grec”, care va trebui să prezinte duminică propunerile sale. El a mai menţionat că după desfăşurarea referendumului elen, climatul nu s-a îmbunătăţit, iată de ce premierul Greciei, Alexis Tsipras, este interesat să facă „o propunere sănătoasă”.

„Dacă aceste propuneri vor fi considerate acceptabile, atunci va fi găsită o soluţie, şi eu sper să se întâmple aşa şi cred în asta”, a adăugat Renzi.

Fluxul de știri
0