Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Şase companii petroliere au ieftinit gazul lichefiat

© Sputnik / Игорь ЗарембоАЗС
АЗС - Sputnik Moldova
Abonare
Câteva companii petroliere au anunţat ANRE despre reducerea preţurilor de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat.

CHIŞINĂU, 8 iul – Sputnik. Patru companii petroliere au anunţat miercuri Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre diminuarea preţurilor de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat în medie cu 5 – 5,5% sau cu 50-55 bani per litru.

Alte două companii au ieftinit gazul lichefiat marţi, în aceeaşi proporţie. Astfel, preţul gazului lichefiat comercializat de cele şase companii va scădea în mediu de la 10 lei la 9 lei şi 47 bani per litru.

Reducerea preţurilor de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat a fost determinată de tendinţa de diminuare a prețurilor de import a respectivului produs. 

Aceasta este a doua diminuare a prețului de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat de la începutul anului 2015. În luna ianuarie, prețul unui litru de gaz lichefiat s-a redus de la 10,17 lei/litru până la 10 lei/litru.

Pe piaţa produselor petroliere activează 72 de agenţi economici care deţin licenţe de activitate pentru comercializarea cu amănuntul a gazelor lichefiate. Acest produs se comercializează la 466 de staţii de alimentare.

Fluxul de știri
0