Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

WT: SUA riscă să cedeze Europa Rusiei din cauza crizei din Grecia

© Sputnik / Aleksej NIkolskij / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin og Barack Obama
Vladimir Putin og Barack Obama - Sputnik Moldova
Abonare
În cazul în care Atena se va orienta spre Moscova, în lipsa unui compromis cu creditorii europeni, problema Greciei va deveni imediat problema securităţii naţionale a Statelor Unite, scrie ziarul american The Washington Times, citat de RIA Novosti.

Chişinău, 8 iul – Sputnik. Administraţia preşedintelui american Barack Obama, neparticipând activ la reglementarea crizei elene, scapă din vedere cel mai important moment: dacă situaţia se va derula contrar scenariului Uniunii Europene, atunci Rusia îşi va putea spori influenţa în regiune, iar încrederea europenilor în instituţiile regionale de bază – NATO şi UE – va fi subminată.

„Casa Albă se focalizează pe rezolvarea unor probleme mai puţin importante. Administraţia se preocupă de Cuba, de problema schimbărilor climatice, au aruncat toate forţele pentru a se ajunge la un acord cu Iranul”, — scrie ziarul, citându-l pe fostul membru al Consiliului pentru Securitate Naţională al SUA, Henry Nau.

Potrivit lui Nau, Washingtonul ar trebui să acţioneze mult mai operativ în problema greacă, întrucât Rusia va profita imediat de tărăgăneala ţărilor occidentale şi va consolida relaţiile cu ţara care intră în componenţa Alianţei Nord-Atlantice.

Fluxul de știri
0