Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A fost ratificat acordul de aderare a Kârgâzstanului la UEEA

© Sputnik / Alexey Nikolsky / Accesați arhiva multimediaЗаседание Высшего органа Таможенного союза России, Белоруссии и Казахстана на уровне глав правительств
Заседание Высшего органа Таможенного союза России, Белоруссии и Казахстана на уровне глав правительств - Sputnik Moldova
Abonare
Aderarea de facto a ţării la UEEA va avea loc doar după finalizarea procedurilor de ratificare internă în toate țările participante la proiectul de aderare.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Consiliul Federației Ruse a ratificat, miercuri, acordul de aderare a Kârgâzstanului la Uniunea Economică Euroasiatică (UEEA), notează RIA Novosti.

Pe data de 22 mai, Kârgâzstanul a finalizat toate procedurile interne de aderare la UEEA.

Acordul de aderare a republicii la UEEA a fost semnat în decembrie trecut, la ședința Consiliului suprem al UEEA la Moscova. Însă aderarea de facto a țării se va produce doar după finalizarea procedurilor de ratificare internă în toate statele participante la proiectul de aderare. Un acord similar a fost aprobat marți de Parlamentul Republicii Belarus.

UEEA este o uniune economică creată la 1 ianuarie 2015, în cadrul integrării euroasiatice pe baza Uniunii vamale  — FR, Kazahstan și Belarus. În afară de aceste țări, din UEEA mai face parte și Armenia.

Uniunea presupune circulația liberă a mărfurilor, serviciilor, capitalului și forței de muncă între statele UEEA.

 

 

Fluxul de știri
0