Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CSM nu a susţinut investigarea penală a trei judecători

© Sputnik / Evgheni PanasencoГенеральная прокуратура Республики Молдова
Генеральная прокуратура Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a dat curs sesizării procurorului general de a-şi da acordul pentru iniţierea urmăririi penale şi tragerea la răspundere penală a trei judecători ai Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), implicaţi în cazul „Aroma Floris”.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Procurorul general a solicitat acordul pentru începerea urmăririi penale într-un caz în care acţiunile respectivilor magistraţi ar întruni elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute de art.307 Cod penal — pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei decizii contrare legii, se precizează într-un comunicat al Procuraturii. Potrivit materialelor procesului penal, ca urmare a hotărârii celor trei magistraţi ai CSJ, o datorie a unui agent economic faţă de o persoană fizică, recunoscută anterior prin hotărâre judecătorească, a ajuns să fie pusă în seama bugetului de stat. Respectiva hotărâre a fost anulată ulterior, de către un alt complet de judecată, iar litigiul iniţiat de reclamantul vizat a fost respins de la examinare în Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Procuratura atenţionează că pe durata ultimului an şi jumătate, acesta este al şaselea caz în care CSM respinge demersurile procurorului general pentru eliberarea acordului de începere a urmăririi penale pe numele unor judecători, pentru comiterea  infracţiuni de pronunţare cu bună ştiinţă a unor decizii contrare legii.

Fluxul de știri
0