Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Validarea alegerilor primarului Capitalei se amână

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaАукцион
Аукцион - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria sectorului Centru îşi va anunţa vineri decizia cu privire la validarea alegerilor primarului municipiului Chişinău.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Procesul de judecată privind validarea alegerilor primarului general al Capitalei a fost întrerupt până vineri, 10 iulie. 

Избирательная урна с гербом Молдавии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Capitala și-a ales primarul

Judecătoria sectorului Centru a început marţi, 7 iulie, procesul de examinare a cererii de contestare a alegrilor primarului municipiului Chişinău, depusă de PSRM.

Solicitarea de întrerupere a şedinţei până vineri a venit din partea socialiştilor. Avocatul Maxim Lebedinschi a explicat că această pauză este necesară pentru a pregăti pledoariile verbale, dar şi din cauză că marţi mai urmează să fie prezent la o altă şedinţă de judecată.

Lebedinschi susţine că probele aduse în instanţă de PSRM „sunt destule pentru a demonstra că tot procesul electoral în Chişinău a fost gestionat cu încălcări”.

„Vorbim şi despre buletine de vot sustrase, şi despre faptul că mass-media şi observatorii nu au putut să facă înregistrări foto şi video, a fost limitat accesul la listele suplimentare şi alte”, a declarat Lebedinschi.

De cealaltă parte, avocatul PL, Tatiana Iovu, a declarat că „alegerile locale s-au desfăşurat în strictă conformitate cu legea”. „Toate argumentele aduse nu sunt întemeiate şi nu pot să influenţeze rezultatele votării”, a notat Iovu.

În turul doi al alegerilor locale generale din 28 iunie, liberalul Dorin Chirtoacă a câștigat funcția de primar al capitalei. Pentru Chirtoacă și-au dat votul 53,54% din alegători. Contracandidatul său din partea Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, a fost votată de 46,46% dintre alegători. 

 

Fluxul de știri
0