Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Referendumul elen: Merkel a pierdut, Europa s-a divizat

© SputnikGrækenlands og EU's flag i Athen
Grækenlands og EU's flag i Athen - Sputnik Moldova
Abonare
Mass-media despre referendumul grecesc: Unele figuri publice din Europa percep rezultatele referendumului din Grecia ca o înfrângere a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, scrie The Telegraph, citat de RIA Novosti.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Astfel, fostul ministru al Educaţiei din Franţa, Benoit Amon, a declarat că Merkel şi Germania au pierdut, iar pentru preşedintele Franţei, Francois Hollande, a apărut posibilitatea „de a prelua întâietatea” ţării sale în Europa. În regiune s-au acumulat multe contradicţii profunde, pe care le-a ridicat l-a suprafaţă criza greacă – puterile financiare din Europa „se certau asemeni copiilor în timpul jocului”, iar acum, unele dintre ele, în special Franţa, doresc să folosească această criza pentru a schimba balanţa în propriul interes, se spune în articol.

Pe fundalul rezultatelor referendumului, cancelarul Germaniei a rămas tare pe poziţii şi în ajunul summit-ului extraordinar al zonei euro a declarat că nu vede rostul discutării unui nou program de ajutor pentru Grecia, menţionează The Telegraph.

Fluxul de știri
0