Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Patru ani de puşcărie pentru un poliţist acuzat de tortură

© Sputnikpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Pedeapsă reală cu închisoare pentru un poliţist acuzat de tortură.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Curtea de Apel Chişinău a admis apelul procurorului împotriva sentinţei primei instanţe, prin care un poliţist acuzat de tortură a fost condamnat la o pedeapsă nonprivativă de libertate.

Astfel, la insistenţa procurorului, instanţa de apel l-a condamnat pe poliţist la 4 ani închisoare cu executare şi l-a privat de dreptul de a ocupa funcţii în organele de drept timp de 3 ani.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii au stabilit că, în august 2012, activând în calitate de şef de sector în satul Pecişte al Inspectoratului de Poliţie Rezina, inculpatul l-a torturat pe un localnic.

Suspectându-l de agresarea unui consătean, poliţistul s-a deplasat în gospodăria victimei, unde fără a-i solicita explicaţii i-a aplicat multiple lovituri cu bastonul de cauciuc. Locotenentul de poliţie a obligat bărbatul să urce în automobil, fiind dus la domiciliul presupusului agresat, silindu-l să-şi ceară iertare în faţa bărbatului pentru o faptă pe care nu a comis-o. Pentru că suspectul a refuzat, poliţistul l-a lăsat să zacă rănit în drum.

Prin sentinţa Judecătoriei Rezina din 18 martie curent, poliţistul a fost condamnat la o pedeapsă nonprivativă de libertate, fiind eliberat din funcţie.

Procurorii nu au fost de acord cu această pedeapsă, pe care au considerat-o ca fiind prea blândă şi au contestat-o cu apel. În acest răstimp, fostul poliţist a părăsit teritoriul ţării,verdictul Curţii de Apel fiind dat în lipsa inculpatului, urmând a fi perfectată procedura de anunţare a acestuia în căutare.

Fluxul de știri
0