CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Unii dintre ei însă se integrează în noul colectiv imediat ce ajung în campus, fiind captivați de activitățile incluse în program. Specialiștii au păreri împărțite în ceea ce privește vârsta potrivită pentru a trimite copilul la o tabără de vară.
„Părintele trebuie să-i povestească copilului mai multe despre tabăra în care merge, despre programul de activitate, despre regulile de securitate și, nu în ultimul rând, despre noul colectiv. Se întâmplă uneori ca educatoarea să nu fie deloc compatibilă cu copilul și atunci este bine ca părinții să-și ia copilul acasă”, a declarat pentru Studioul „Sputnik-Moldova”, psihologul Angela Potâng.
Mădălina are 8 anișori și a absolvit clasa a doua cu note de zece, iar pentru aceasta părinții au decis să-i facă un cadou — 10 zile de odihnă la o tabără din orașul Vadul lui Vodă. Deși iniţial era foarte fericită că își va face noi prieteni, după 5 zile fata a insistat ca părinții să o ia acasă.
“Stăteam în cameră cu două fete mai mari, de 11-12 ani, şi ele aveau alte activități, iar eu, fiind mult mai mică, nu aveam cu cine să mă joc și rămâneam singură în cameră”, a declarat reporterului „Sputnik-Moldova”, Mădălina.
Psihologii susțin că, “acei copii care au mers pentru prima oară la tabără și n-au reușit să se adapteze, ar putea pe viitor să nu mai dorească să meargă acolo”.
Specialiștii le recomandă părinților să-și ducă odraslele în taberele de vară însoțite de frații mai mari sau de prieteni, pentru că astfel se integrează mai ușor în noul colectiv.