Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul FR în RM a avut o întrevedere cu reprezentantul PNUD

© Sputnik / Rodion ProcaFarit Muhametşin
Farit Muhametşin - Sputnik Moldova
Abonare
Muhametșin și Gherceva au discutat despre posibilitatea realizării în Moldova a unor programe și proiecte comune în sfera științei și educației, procedând și la un schimb de păreri referitor la unele aspecte ale sistemului educațional din RM.

 

CHIȘINĂU, 6 iulie – Sputnik. Farit Muhametșin, ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, s-a întâlnit cu  Dafina Gherceva, coordonatorul rezident al PNUD în RM, transmite Sputnik-Moldova cu referire la serviciul de presă al Ambasadei FR în RM.

Părțile au discutat despre semnarea la Moscova, pe 11 iunie 2015, a Acordului cu privire la crearea unui fond fiduciar FR – PNUD în scop de  dezvoltare, cu un volum inițial de finanțare de 25 de milioane de dolari, până în iulie 20119.

Fondul este prevăzut, în primul rând, pentru desfășurarea activității cu statele-membre ale CSI.

Muhametșin și Gherceva au discutat despre posibilitatea realizării în Moldova a unor programe și proiecte comune în sfera științei și educației. Totodată, ei au făcut un schimb de păreri cu privire la unele aspecte ale sistemului de educație din RM.

Participanții la întâlnire au acordat atenție şi problemei pregătirii cadrelor calificate în conformitate cu specificul pieței de muncă.

Muhametșin a informat-o pe coordonatoarea PNUD despre funcționarea în RM a școlilor cu predare în limba rusă, menționând că această chestiune constituie obiectul unei atenții deosebite din partea ambasadei FR.

În încheierea întrevederii, părțile au convenit să continue contactele de lucru.

 

Fluxul de știri
0