Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cristina Kirchner: în Grecia a învins democraţia

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaCristina Kirchner, preşedintele Argentinei
Cristina Kirchner, preşedintele Argentinei - Sputnik Moldova
Abonare
Poporul grec a spus "nu" condiţiilor imposibile şi înjositoare ale crdeitorilor

CHIŞINĂU, 6 iul – Sputnik. Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, a numit rezultatele referendumului din Grecia drept o victorie a democraţiei şi demnităţii şi a chemat liderii europeni să audă ceea ce au vrut să le transmită cetăţenii Greciei.

Guvernul Greciei a anunţat  că alegerile sunt o victorie a democraţiei, însă şeful Eurogrupului, Jeroen Deysselblum, a calificat rezultatele referendumului ca „foarte triste” pentru viitorul ţării.

„Victorie decisivă a Democraţiei şi Demnităţii. Poporul grec a spus „nu” condiţiilor imposibile şi înjositoare care se încerca să li se impună pentru restructurarea datoriei externe”, — a declarat liderul Argentinei în postarea de pe pagina sa din reţeaua Facebook, exprimându-şi solidaritatea cu „cu curajosul popor grec şi guvernarea acestuia”.

„Noi, argentinienii, ştim despre ce este vorba”, — a continuat ea, exprimându-şi speranţa că Europa şi liderii ei vor înţelege „acel mesaj” care li s-a transmis de către participanţii la vot. „Nimănui nu i se poate cere să semneze actul propriei morţi”, — a continuat ea.

Fluxul de știri
0