Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situaţia infracţională: peste o mie de sesizări timp de şapte zile

© Ministerul Afacerilor Interne al Republicii MoldovaMinisterul Afacerilor Interne al Republicii Moldova МВД Молдовы
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova МВД Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Timp de o săptămână, organele poliţiei au fost sesizate de sute de ori în legătură cu faptele infracţionale comise pe teritoriul Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 6 iun – Sputnik. În ultimele şapte zile, subdiviziunile de poliţie ale MAI au înregistrat în total 1179 de sesizări cu privire la infracţiuni, a  anunţat instituţia.

Oamenii legii au înregistrat în ultimele şapte zile 2 infracţiuni excepţional de grave, 17 infracțiuni deosebit de grave, 80 de infracțiuni grave, 353 de infracțiuni mai puțin grave şi 77 de infracțiuni ușoare.

Cele mai multe infracţiuni comise în perioada de referinţă sunt cele contra drepturilor de proprietate —  369 de infracţiuni contra patrimoniului. Acestea sunt urmate numeric de cele în domeniul transporturilor – 117 infracţiuni. Împotriva vieţii şi sănătăţii persoanei au fost înregistrate în această perioadă 24 de infracţiuni, contra familiei și minorilor — 21, iar contra securității și ordinii publice — 20 de infracţiuni.

MAI a mai specificat şi faptul că în perioada de referinţă au fost stabiliţi 57 infractori aflați în căutare. În special este vorba despre:

1 infractor – pentru vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii;

1 infractor – pentru răpirea unei persoane;

1 infractor – pentru violarea de domiciliu;

13 infractori — pentru furt;

4 infractori – pentru jaf;

8 infractori — pentru escrocherie;

2 infractori – pentru violența în familie,

1 infractor – pentru traficul de copii;

1 infractor – pentru infracțiuni legate cu droguri;

8 infractori – pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe;

5 infractori – pentru huliganism;

3 infractori – pentru confecționarea, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ștampilelor sau sigiliilor false.

 

Fluxul de știri
0