Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grecia a spus “NU” creditorilor

© SputnikGrækenlands og EU's flag i Athen
Grækenlands og EU's flag i Athen - Sputnik Moldova
Abonare
MAI al Greciei: peste 61% de greci au apus „nu” la referendum.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Potrivit rezultatelor numărării buletinelor de vot de la toate 100% de secţii de votare, 61,31% de alegători au spus „nu” la referendumul din Grecia, iar pentru solicitările creditorilor s-au pronunţat 38,69% de votanţi, se anunţă pe site-ul MAI al Greciei.

Restrictive measures on imports of agricultural goods in response to European sanctions against Russia should be the same for all European Union members and not individually reviewed, Russian Deputy Foreign Minister Alexei Meshkov said Tuesday. - Sputnik Moldova
Situaţia din Grecia generează ieftinirea euro în raport cu dolarul

Totodată, 5,8% de buletine au fost declarate nevalabile.

Guvernul Greciei le-a propus cetăţenilor  să răspundă „nu” sau „da” la întrebarea, „trebuie acceptat proiectul acordului propus de Comisia Europeană, BCE şi FMI la 25 iunie?”.

Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, s-a adresat alegătorilor într-o emisiune TV, după încheierea referendumului.

„Am demonstrat că democraţia nu poate fi speriată cu şantajul. La referendum nu sunt câştigători sau perdanţi, poporul a depăşit frica. Acum suntem cu toţii împreună, indiferent de cum a votat fiecare. Datoria noastră acum este restabilirea coeziunii sociale şi a stabilităţii economice”, a declarat premierul.

Fluxul de știri
0