Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Portabilitatea numerelor de telefon, populară în RM

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaCredit rating agency Standard & Poor's (S&P) has announced it could downgrade Russia's sovereign debt status
Credit rating agency Standard & Poor's (S&P) has announced it could downgrade Russia's sovereign debt status - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 90,7 mii de persoane au beneficiat, în doi ani, de portabilitatea numerelor de telefon.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Peste  82,7 mii de numere de telefon au fost portate în reţelele de telefonie mobilă şi circa 8 mii – în reţelele fixe. 

Мобильный телефон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Telefoanele mobile vor putea fi utilizate la bordul avioanelor

Serviciul de portare a numerelor telefonice a fost lansat în R. Moldova în luna iulie 2013. Operaţiunea permite oricărui utilizator de telefonie mobilă sau fixă să-şi păstreze numărul de telefon atunci când îşi schimbă operatorul.

Datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) arată că în perioada de referinţă în mediu lunar au fost portate mai bine de 3,4 mii de numere de telefonie mobilă şi peste 330 de numere de telefonie fixă.

În opinia specialiştilor ANRCETI, numărul nesemnificativ de portări al numerelor de telefonie fixă este cauzat de lipsa reţelelor fixe alternative cu acoperire naţională şi imposibilitatea tehnică a abonaţilor, conectaţi la reţea în baza tehnologiilor analogice, de a utiliza serviciul de portare a numerelor.

În ţara noastră, orice utilizator de telefonie poate beneficia de serviciul de portare a numerelor în maximum 5 zile lucrătoare de la depunerea cererii respective la furnizorul pe care l-a ales. Spre deosebire de multe alte ţări, în R. Moldova acest serviciu este oferit solicitanţilor în mod gratuit.

Fluxul de știri
0