Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi discuţii în susţinerea agricultorilor în Parlament

© Sputnik / Parlamentul RMparlament
parlament - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisia specială pentru elaborarea și aprobarea de către Parlament a pachetului de modificări legislative în vederea susținerii agricultorilor se întruneşte, luni, în şedinţă.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Reprezentanţii agricultorilor şi cei ai Parlamentului se întrunesc, luni, în cadrul unei noi şedinţe, urmând să discute asupra proiectelor de lege menite să susţină agricultorii. Este a cincea şedinţă în cadrul căreia cele două părţi încearcă să ajungă la un numitor comun  pentru elaborarea şi aprobarea de către Parlament a pachetului de modificări legislative în vederea susţinerii agricultorilor.

Уборка зерновых, agricultura - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Europa a minţit agricultorii moldoveni

Până în prezent, discuţiile au condus la identificarea mai multor soluţii pentru agricultura moldovenească, inclusiv în ceea ce priveşte preţul combustibililor necesari pentru executarea lucrărilor agricole.

Preşedintele Legislativului, Andrian Candu, şi-a exprimat speranţa că  săptămâna aceasta întreg pachetul de proiecte de lege va fi semnat şi introdus pe agenda parlamentară.

Au fost identificate o serie de soluţii pentru agricultură, cum ar fi un preţ mai redus al combustibililor pentru lucrările agricole, impozitul zero pe venit, TVA de 8 la sută, condiţii speciale de creditare, precum şi includerea reprezentanţilor fermierilor în consiliile de observatori regionali în domeniul agricol.

De asemenea, se propune instituirea unui mecanism special pentru ca preţul combustibililor utilizaţi la lucrările agricole să fie mult mai redus decât preţul la pompă.

Parlamentul s-a angajat în faţa agricultorilor să adopte aceste proiecte de lege până la 15 iulie.


Fluxul de știri
0