Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Steinmeier: Şirochino poate deveni model de reglementare în Donbass

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД России и Германии С.Лаврова с В.Штайнмайером
Встреча глав МИД России и Германии С.Лаврова с В.Штайнмайером - Sputnik Moldova
Abonare
Modelul instalării regimului de încetare a focului în Şirochino ar putea deveni unul de referinţă pentru reglementarea în Donbass, a declarat pentru jurnalişti şeful MAE al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

CHIŞINĂU, 3 iul – Sputnik. Adjunctul preşedintelui Consiliului Popular al autoproclamatei Republici Populare Doneţk, Denis Puşilin, a declarat miercuri că autorităţile RPD au anunţat unilateral  satul Şirochino zonă demilitarizată în Donbass. Iar joi, adjunctul comandantului suprem al forţelor de rezistenţă, Eduard Basurin, a informat că RPD a retras toate trupele din Şirochino, care rămâne a fi unul dintre cele mai fierbinţi puncte din Donbass.

„La Paris (la întâlnirea şefilor MAE din „formatul normand”) noi am vorbit despre modelul regimului de încetare a focului în Şirochino. Dacă acest model va funcţiona, el ar putea fi folosit pentru reglementare în tot Donbassuş… Eu sper că noi am făcut un pas înainte, dar este prematur să vorbim despre un succes definitiv”, — a spus ministrul german, citat de RIA Novosti.

Şirochino se află pe malul Mării Azov, între Mariupol (controlat de structurile de forţă ucrainene) şi Novoazovsk (controlat de forţele de rezistenţă ale RPD). La începutul lunii februarie, Şirochino a fost ocupat de luptătorii batalionului ucrainean „Azov”. De atunci, părţile continuă în această regiune aşa-numitele dueluri de artilerie.

Fluxul de știri
0