Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turul doi de scrutin în satul Topala va avea loc la 12 iulie

© SputnikCEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК
CEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Satul Topala din raionul Cimişlia a devenit cunoscut după ce în primul tur de scrutin alegerile în localitatea respectivă au eşuat. Localnicii au blocat desfăşurarea procesului electoral în semn de protest faţă de aducerea votanţilor din satele vecine pentru a alege primarul satului Topala. Ulterior, CEC a organizat alegeri repetate.

CHIŞINĂU, 3 iul – Sputnik. La 12 iulie 2015 în satul Topala, raionul Cimișlia, va avea loc turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarului, a anunţat Comisia Electorală Centrală.

Potrivit hotărârii CEC, în buletinul de vot vor fi înscrişi primii 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 28 iunie 2015. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin. Totodată, pentru turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarului satului Topala, CEC a aprobat  ştampila specială cu inscripţia „Alegeri locale 12.07.2015 Turul II”.

 

Fluxul de știri
0