Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Olimpiada Balcanică de Informatică: bronzul pentru un elev moldovean

© SputnikДети
Дети - Sputnik Moldova
Abonare
Elevii moldoveni s-au remarcat din nou la nivel internaţional. De această dată este vorba despre Olimpiada Balcanică de Informatică.

CHIŞINĂU, 3 iul – Sputnik. O medalie de bronz în cadrul Olimpiadei Balcanice de Informatică i-a revenit unui elev din ţara noastră, a informat Ministerul Educaţiei.

Potrivit instituţiei, este vorba despre Mihail Țarigradschi, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ”Orizont” din Chişinău. El a obţinut o medalie de bronz în cadrul celei de-a 23-a ediții a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru seniori. Concursul a avut loc în perioada 28 iunie-3 iulie, la Ruse, Bulgaria.

Ministerul Educaţiei a menţionat că din echipa Republicii Moldova la această competiție au mai făcut parte: Marcel Bezdrighin, clasa a XI-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău;  Mihai Chihai, clasa a XII-a, Liceul Academiei de Științe a Moldovei, Chişinău; Valeriu Motroi, clasa a XII-a, Liceul Academiei de Științe a Moldovei, Chişinău. La competiție au participat 50 de elevi din 11 țări.

 

Fluxul de știri
0