Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operaţiunea „Taxi”: 300 de încălcări în zece zile

© Sputnik / Alexandr Polyakov / Accesați arhiva multimediaТакси
Такси - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul anului, pe întreg teritoriul ţării au fost înregistrate 19 accidente rutiere comise din vina taximetriştilor.

CHIŞINĂU, 3 iul – Sputnik. Inspectorii de patrulare au documentat în zece zile aproximativ 300 de încălcări ale Regulamentului circulaţiei rutiere săvârşite de şoferii de taxi. 

În perioada 17-26 iunie, Inspectoratul Național de Patrulare a desfăşurat operaţiunea „Taxi”. Agenţii de circulaţie au acordat o atenţie sporită respectării normelor şi standardelor securităţii rutiere, în special la transportarea pasagerilor cu  taximetrele.

Au fost constatate multiple abateri de la prevederile legislaţiei în activitatea agenţilor economici care prestează acest gen de servicii.

Inspectorii de patrulare au constatat că unele foi de parcurs nu au fost completate conform instrucţiunilor sau lipsea informaţia privind admiterea şoferilor pe rută de către mecanic şi medic. Unii conducători auto nu dispuneau  de certificate de competenţă profesională valabile, nu aveau stagiu de muncă neîntrerupt în calitate de şofer sau permis de conducere de categoria necesară.

De asemenea, au fost documentate situaţii când şoferii conduceau vehiculele în stare de ebrietate.

Majoritatea taximetrelor oprite în trafic nu erau  dotate cu aparate de taxat.

În cadrul operațiunii, au fost depistate şi documentate 274 de încălcări ale legislației naționale în domeniul reglementării transportului de pasageri. În 25 de cazuri, au fost ridicate plăcile cu numărul de înmatriculare, pentru exploatarea vehiculelor cu diverse defecţiuni tehnice, care puneau în pericol viața și securitatea participanților la trafic.

De la începutul anului, pe întreg teritoriul ţării au fost înregistrate 19 accidente rutiere comise din vina taximetriștilor, în urma cărora 29 de persoane s-au ales cu diverse leziuni corporale.

 

Fluxul de știri
0