Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grecii au dat foc drapelului UE și s-au luat la bătaie cu poliția

Abonare
Adepții coaliției ANTARSYA și ai partidului comunist au ieșit joi pe străzile Atenei, îndemnând lumea să spună la referendumul de duminică „nu” cerințelor înaintate de creditori.

CHIŞINĂU, 3 iul – Sputnik. Comuniştii greci, purtând drapele roșii ale PCG, au mers din Piața Omonia spre Piața Sintagma din capitala elenă, protestând împotriva măsurilor unei economii de austeritate și îndemnând lumea ca la referendumul de duminică să se pronunțe împotriva cerințelor impuse de creditori, scrie vineri RIA Novosti cu referire la presa din Grecia.

Potrivit publicaţiei, adepții ANTARSYA au dat foc drapelului UE, au scandat lozinci și au agitat pancarte prin care își exprimau dezacordul cu cerințele creditorilor și cu măsurile economiei de austeritate. Poliția a făcut uz de gaze lacrimogene, după ce lângă clădirea care aparține Uniunii Europene s-a produs o ciocnire neînsemnată între manifestanți și forţele de ordine.

Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, a anunţat pentru ziua de 5 iulie organizarea unui referendum în legătură cu cererile creditorilor și a îndemnat cetățenii să le respingă. În același timp, el a spus că un „nu” la referendum nu înseamnă o ruptură cu UE, ci un pas spre o nouă înțelegere cu creditorii.

Fluxul de știri
0