Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: SUA nu vor rezolva nici un conflict de unii singuri

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Moldova
Abonare
SUA nu pot rezolva nici un conflict de unii singuri, este necesară unificarea eforturilor colective, a declarat şeful MAE al FR, Serghei Lavrov.

CHIŞINĂU, 3 iul – Sputnik. „Caracterul conflictelor care izbucnesc în lumea contemporană este de aşa natură, încât chiar şi o asemenea structură precum BRICS nu este capabilă să le reglementeze eficient, fără cooperarea cu alţi jucători. Acelaşi lucru se referă şi la orice altă ţară sau grup de ţări – nici SUA, nici Uniunea Europeană, nici NATO, nici altcineva nu va putea reglementa nici un conflict din lume fără  o adevărată unificare colectivă a eforturilor”, — a spus Lavrov la întâlnirea cu participanţii la summit-ul de tineret BRICS, informează Sputnik Moldova, ci referire la RIA Novosti.

Potrivit lui Lavrov, în toate conflictele „este necesară unificarea eforturilor şi a Occidentului, şi a Răsăritului, şi a Sudului, şi a diverselor structuri care unesc ţările occidentale ori alte ţările de frunte, inclusiv BRICS”. El a adăugat că influenţa ţărilor BRICS asupra relaţiilor internaţionale contemporane „este foarte serioasă”.

Fluxul de știri
0