Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eduard Harunjen, numit prim-adjunct al Procurorului General

© Procuratura Generală a Republicii MoldovaEduard Harunjen, prim-adjunct al Procurorului General
Eduard Harunjen, prim-adjunct al Procurorului General - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul General al Republicii Moldova are un nou prim-adjunct.

CHIŞINĂU, 3 iul – Sputnik. La propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, Eduard Harunjen a fost numit în funcţia de prim-adjunct al Procurorului General.  Conform art.40 al Legii cu privire la Procuratură, prim-adjunctul şi adjuncţii Procurorului General sunt numiţi în funcţie de către Procurorul General, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, pentru un mandat de 5 ani, a anunţat serviciul de presă al Procuraturii generale.

Sursa notează că Eduard Harunjen are 43 de ani, şi-a început cariera în cadrul organelor procuraturii în anul 1994, exercitând pe parcurs mai multe funcţii. El a fost şef al Secţiei control al urmăririi penale în cadrul Procuraturii municipiului Chişinău  şi procuror pentru misiuni speciale la Procuratura Generală, iar în august 2013 a fost numit Procuror Anticorupţie — funcţie pe care a deţinut-o până în prezent.

Pe parcursul activităţii, Harunjen a fost decorat cu insigna de piept „Eminent al Procuraturii” şi cu medalia „Pentru serviciu impecabil”, clasa I. Actualmente, deţine gradul de calificare — consilier juridic de rangul I.

Fluxul de știri
0