Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Numărul ţărilor care au recunoscut Palestina va ajunge la 140

© REUTERS / Mohamad TorokmanПалестинцы, которых не пропустили по возрасту израильские пограничники, перелезают через дыру в ограждении на границе, чтобы попасть на первую пятничную молитву Рамадана в мечеть аль-Акса в Иерусалиме
Палестинцы, которых не пропустили по возрасту израильские пограничники, перелезают через дыру в ограждении на границе, чтобы попасть на первую пятничную молитву Рамадана в мечеть аль-Акса в Иерусалиме - Sputnik Moldova
Abonare
Până la sfârşitul anului 2015, numărul ţărilor care au recunoscut oficial Palestina va ajunge până la 140, a declarat joi ministrul afacerilor externe al Palestinei, Riyad al-Maliki.

CHIŞINĂU, 3 iul – Sputnik. „Câte ţări au recunoscut Palestina până la ziua de astăzi? Acum sunt prezentate următoarele cifre: 136 sau 137… Însă noi nu ne oprim aici. Noi depunem eforturi susţinute pentru ca un număr cât mai mare de ţări să recunoască Palestina ca stat. Aş vrea să subliniez că spre sfârşitul acestui an vom ajunge la 140”, a precizat al-Maliki la conferinţa de presă de la AIŞ „Rusia Astăzi, informează Sputnik Moldova, cu referire la RIA Novosti.

Şeful instituţiei de politică externă palestiniană a menţionat că este vorba în primul rând de o serie de ţări din Europa, America Latină, dar şi din regiunea Pacificului.

Ministrul Riyad al-Maliki a sosit la Moscova pentru a participa la seminarul ONU în problema palestiniană.

Palestinienii cer, în cadrul reglementării paşnice cu Israelul, care acum este sistată, ca viitoarele frontiere între aceste două state suverane să treacă pe linia care a existat până la Războiul de Şase Zile din 1967, cu posibilitatea schimbului de teritorii. Ei speră să-şi creeze propriul stat pe malul de Vest a râului Iordan şi în sectorul Gaza, iar capitala şi-o doresc în Ierusalimul de Est. Israelul refuză să revină la frontierele din 1967, şi cu atât mai mult să împartă cu arabii Ierusalimul, pe care l-a declarat deja capitală eternă.

Fluxul de știri
0