Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Comitetul de apărare al Dumei: strategia militară a SUA - o ipocrizie

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaПентагон, Pentagon, SUA
Пентагон, Pentagon, SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Franz Klintsevici, membru al Comitetului de apărare al Dumei de Stat, a calificat drept făţarnică strategia militară a SUA, în care Rusia este numită „stat revizionist”.

CHIŞINĂU, 2 iul – Sputnik. Ministerul Apărării al SUA a publicat miercuri Strategia Naţională Militară, care presupune, inclusiv, contracararea „statelor revizioniste”, precum Rusia, care încalcă normele internaţionale.

„Această este o ipocrizie, care a fost întotdeauna inerentă Statelor Unite ale Americii. Nu există revizionişti mai teribili decât Statele Unite. Ei au construit concepţia revoluţiilor oranj pe care o aplică astăzi. Nici Rusia Ţaristă, nici Rusia Sovietică, nici Noua Rusie, în care locuim actualmente, nu a înaintat niciodată niciun fel de gânduri revizioniste”, — a spus Klintsevici miercuri pentru RIA Novosti.

„Revoluţiile colorate” este  numele comun al proceselor de schimbare a puterii, precum „revoluţia rozelor” din Georgia, „a lalelelor” din Kârgâstan, „oranj” din Ucraina, „a iasomiei” din Tunis şi „a lotusului” din Egipt. Aceste revoluţii, care începeau ca mitinguri paşnice, se transformau, de regulă, în acţiuni de rezistenţă dură, ieşind din cadrul legal. Experţii consideră că „revoluţiile colorate” decurg cu sprijinul direct al ţărilor occidentale, în primul rând al SUA, iar noile autorităţi devin promotorii intereselor occidentale. În acest context, a apărut conceptul „exportul de revoluţii colorate”, atunci când prin intermediul sprijinirii mişcărilor de opoziţie, ţările occidentale încearcă să influenţeze politica internă a altor state.

Fluxul de știri
0