Franţa nu vede posibilitatea unui acord cu Grecia până la referendum

© SputnikДесятки тысяч греков вышли на 24-часовую забастовку
Десятки тысяч греков вышли на 24-часовую забастовку - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Finanţe al Franţei, Michelle Sapen, consideră că va fi imposibilă luarea uneu decizii în privinţa Greciei până la referendumul planificat pentru duminică.

CHIŞINĂU, 2 iul – Sputnic. Potrivit ministrului, Franţa a participat activ, până miercuri inclusiv, la consultările privind Grecia, deoarece autorităţile considerau că acest lucru ar putea aduce un rezultat. Însă, menţionează Sapen, prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, „a continuat să insiste asupra referendumului, este dreptul lui, el va continua să promoveze răspunsul „nu”, informează Sputnik Moldova, cu referire la RIA Novosti.

„Noi nu putem ajunge la un acord cu cei care spun „nu”, a subliniat Sapen, într-o emisiune de la postul TV iTele. El a menţionat că în această situaţie este important ca poporul Greciei să înţeleagă că „urmările răspunsului „da” nu vor fi aceleaşi ca şi în cazul răspunsului „nu”.

Totodată, el a menţionat că nici unul dintre participanţii la negocieri nu analizează posibilitatea ieşirii Greciei din zona euro şi nici nu doresc acest lucru.

Fluxul de știri
0