Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma de Stat va cere anularea sancţiunilor faţă de parlamentarii FR

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaВход в Госдуму РФ
Вход в Госдуму РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Sancţiunile faţă de parlamentarii ruşi trebuie să fie anulate, deoarece ele tensionează situaţia în detrimentul păcii şi securităţii în Europa, iar un dialog politic deplin este imposibil în asemenea condiţii, se spune într-un proiect de declaraţie a Dumei de Stat a Federaţiei Ruse.

CHIŞINĂU, 2 iul – Sputnik. Comitetul Internaţional al Dumei de Stat a transmis, miercuri, Camerei deputaţilor spre examinare un proiect de declaraţie în legătură cu decizia autorităţilor Finlandei privind interzicerea accesului în această ţară pentru o serie de membri ai delegaţiei parlamentare ruse în AP a OSCE, care urmau să participe la o nouă sesiune a adunării.

„Duma de Stat îşi exprimă regretul în legătură cu decizia guvernului finlandez şi menţionează că în asemenea condiţii nu poate fi vorba despre niciun fel de dialog politic complex. Sancţiunile aplicate în raport cu parlamentarii ruşi şi cu delegaţia respectivă trebuie să fie anulate, pentru că duc în mod evident la escaladarea situaţiei, în detrimentul păcii şi securităţii pe continentul european”, — se spune în proiectul de declaraţie.

În cazul adoptării, această decizie va fi expediată preşedintelui FR, Vladimir Putin, guvernului FR, Camerei Comunelor a FR, precum şi către ONU, Uniunea Interparlamentară, Adunarea Parlamentară a  OTSC (Organizaţia Tratatului pentru Securitate Colectivă), Adunarea Interparlamentară a ţărilor CSI, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, AP a OSCE, Parlamentul European şi Parlamentul Finlandei.

Fluxul de știri
0