Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAE al Letoniei: examinarea ieşirii balticilor din URSS, inacceptabilă

© Sputnik / Давид Шоломович / Accesați arhiva multimediaМосковские высотки
Московские высотки - Sputnik Moldova
Abonare
Iniţiativa unor deputaţi ruşi, care au cerut verificarea legalităţii ieşirii Ţărilor Baltice din componenţa URSS, a trezit reacţii controversate. Nici Kremlinul nu vede care ar fi rostul acestui demers.

CHIŞINĂU, 1 iul – Sputnik. MAE al Letoniei consideră inacceptabilă iniţiativa deputaţilor ruşi care s-au adresat Procuraturii Generale a FR cu solicitarea de a fi verificată legalitatea independenţei Ţărilor Baltice, le-a spus jurnaliştilor secretarul de presă al MAE al Letoniei, Ivar Lasis.

Anterior, a fost anunţat despre faptul că Procuratura Generală a Rusiei va examina solicitarea deputaţilor în problema legalităţii recunoaşterii de către Consiliul de Stat al URSS a independenţei Republicilor Baltice în anul 1991. Deputaţii Dumei de Stat din partea „Rusiei Unite”, Evghenii Fedorov şi Anton Romanov, au expediat  o scrisoare procurorului general Iurie Ciaika, prin care au cerut evaluarea legitimităţii constituirii Consiliului de Stat al URSS – organ neconstituţional al puterii, care a luat o serie de decizii „ce au adus daune enorme suveranităţii, securităţii de stat şi capacităţii de apărare a ţării”.

Potrivit lui Lasis, iniţiativa deputaţilor Dumei de Stat de a porni o asemenea verificare „este inacceptabilă şi absurdă”.

Secretarul de presă al preşedintelui FR, Dmitri Peskov, a declarat anterior că la Kremlin nu se ştia despre iniţiativa deputaţilor respectivi. El a menţionat că „îi este greu să înţeleagă esenţa acestei iniţiative”.

Fluxul de știri
0