Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gherman: Guvernul va monitoriza problemele pieţei energiei electrice

© Sputnik / Captură privesc.euNatalia Gherman
Natalia Gherman - Sputnik Moldova
Abonare
Una dintre cele mai importante teme de discuţii în societate este posibila creştere a tarifelor la energia electrică, susţine Natalia Gherman.

CHIŞINĂU, 1 iul – Sputnik. Premierul interimar, Natalia Gherman, a declarat că Guvernul are încredere în capacităţile ANRE de negociere cu furnizorul de energie electrică, dar îi cere acestei structuri să facă tot posibilul „pentru a evita un posibil impact negativ asupra populaţiei”.

Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Republica Moldova
ANRE, zilnic la raport

Potrivit oficialului, la ora actuală una din cele mai frecvente teme de discuţii în societate este  posibila creştere a tarifelor la energia electrică.

„Consider necesar să fac o precizare importantă: chiar dacă stabilirea tarifelor nu este în competenţa Guvernului ci a ANRE, aflate sub control parlamentar, noi vom monitoriza atent starea de lucruri în domeniul respectiv”, a declarat Gherman. Dânsa a solicitat ca ANRE să prezente zilnic informaţia privind starea de lucruri legată de furnizarea energiei electrice.

„Guvernul are încredere în capacităţile Agenţiei de negociere cu furnizorul, dar menţionez, totuşi, că este o temă extrem de sensibilă pentru cetăţeni şi este foarte important să fie folosite toate posibilităţile existente pentru a evita un posibil impact negativ asupra populaţiei”, a spus Gherman.

Fluxul de știri
0